maanantai 22. toukokuuta 2017

DIY: VARTALOVOIDE PALAT

Löysin taannoin tieni Pinterestiin ja voi luoja miten koukutuin! Olen surffaillut nyt useampana päivänä monia tunteja kahlaten läpi kaikenmaailman DIY juttuja. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan kaikkia ihania ohjeita mitä löysin!

Löysin myös käyttöä kookosöljylle mikä kaapissa käyttämättömänä lojui. 

Löysin tämän helpon 3 aineksen ohjeen, saan osan tuosta öljystä käytettyä tähän. Ja koska vartalovoiteeni on loppu ja ihoni tarvitsee ehdottomasti jatkuvaa kosteutusta tuli tämä täydelliseen saumaan!

Vartalovoide palat ovat siis kuin vartalovoide, mutta kiinteässä muodossa. Ihon lämpö saa tuotteen sulamaan ja siis hieromalla palaa ihoon se levittyy kuin normaali voide. Voilá!
Ai, että miten kätevää!

Ohje oli helppo, nopea ja onneksi myös erittäin siististi toteutuva.

AINEKSET:
1 osa mehiläisvahaa
1 osa kookosöljyä
(oman mieltymyksen mukaan) eteeristä öljyä 

1.Ota kattila, laita pohjalle pari senttiä vettä ja laita levylle lämpiämään.

2. Ota kuumuuden kestävä astia ja laita astiaan haluttu määrä mehiläisvahaa ( itse käytin 1 CUP = 250ml)

3.Sulata vaha vesihauteessa (mehiläisvaha sulaa +60°C, eli hirveän kuumaksi vettä ei tarvitse lämmittää)


4. Lisää kookosöljy sulaneen vahan sekaan ja sekoita kunnes neste on kokonaan kirkasta (itse laitoin kookosöljyn suoraan huoneenlämpöisenä, joten mehiläisvaha alkoi heti muuttua kiinteämmäksi, koska lämpötila laski liikaa, joten jouduin jonkin aikaa sekoittelemaan)


5. Kun mehiläisvaha ja kookosöljy ovat sekoittuneet keskenään, ota ne pois hauteesta, odota, että seos hiemän jäähtyy, ja sekoita eteerinen öljy joukkoon (koska minulla oli lämpötila vain juuri yli sulamispisteen, alkoi vaha lähes välittömästi jähmettyä, joten eteerisen öljyn sai aika vauhdilla sekoittaa joukkoon). Itse käytin tässä n. 10 tippaa piparminttuöljyä (RAKASTAN PIPARMINTTUA) se antoi ihanan, melko miedon piparmintun tuoksun seokseen.


6. Kaada seos muotteihin (esim. silikonimuotit). Itselläni oli käytössä paperiset muffinimuotit, koska muitakaan ei ollut :D

7. Anna seoksen jähmettyä (jos vartalovoiteen haluaa jähmettää nopeasti, voi muotit laittaa jääkaappiin)


Mehiläisvahan ostin samankaltaisesta remonttikaupasta kuin Bauhaus. Vasta tuolla kaupassa tajusin, että tätä myytiin siellä aivan törkeään hintaan, mutta koska kauppaan vartavasten tätä varten oli lähdetty ja kauppa ei kotikulmilla ollut niin tämä otettiin ( en siis löytänyt nopealla googletuksella muuta paikkaa missä tätä myytäisiin ilman, että se pitäisi tilata ja halusin vahan nopeasti)

Kaikkia voiteen ainesosia voit ostaa helposti esimerkiksi Limepopista.



Pääsin suihkun jälkeen heti koettamaan voidetta.

OMG!!!

Voide levittyy ihanan helposti iholle, piparmintun tuoksu on juuri sopivan mieto, raikas, virkistävä! Iholle jää ihana tuoksu pitkäksi aikaa. Hieman öljyinen ihosta jää, mutta jos ei heti tarvitse olla menossa ei tämäkään haittaa... ainakaan minua :D



JATKOON!!! EHDOTTOMASTI!!!
<3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos! :)