maanantai 29. toukokuuta 2017

Korealainen ihonhoitorutiini

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Korealaisesta kosmetiikasta (muutamia kuukausia sitten... I know! ...myöhäinen lintu...) täytyy sanoa, että kiinnostukseni heräsi oitis.

Se meinasi myös lopahtaa samantien, kun luin Korealaisesta 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista...
En todellakaan ole mikään kosmetiikkaihminen ja ajatuksenakin tuntui aika naurettavalle kerrostaa kasvoille tolkuttomasti tavaraa.

Jossain mieleni sopukoissa tuo kiinnostus korealaista ihonhoitoa kohtaan kuitenkin kyti niin vahvasti, että päätin kuitenkin leikkiin ryhtyä ja katsoa mitä siitä seuraa

Olen nyt noin 2 kk toteuttanut Korealaista ihonhoitorutiinia ja ero entiseen on huomattava!

  • ihoni on kirkkaampi
  • sävy on tasaisempi
  • iholla ei tunnu kireyttä
  • ihoni ei tunnu kuivalta
  • ihoni ei rasvoitu
  • ihoni on pehmeämpi
  • silmänaluseni ovat vaaleammat
  • ärtyneet nenänpielet ovat vähemmän punaiset ja kutiavat vähemmän
Lisäksi olen alkanut nauttia näistä minun ja kasvojeni yhteisistä hemmotteluhetkistä joka aamu ja ilta <3

Eli asiaan...

Korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu 10-vaihetta...
KYLLÄ vain!
Totta, tämä vie enemmän aikaa, mutta sanoisin, että on sen arvoista.


Eikö se luo vaan raskan kerroksen erilaisia tuotteita, joka paitsi tuntuu epämiellyttävälle, myös tukkii ihohuokoset?

-Ei. Salaisuus piilee tuotteiden kerrostamisessa. Tuotteet laitetetaan iholle koostumuksen mukaan aloittaen kevyimmästä ja siirtyen vaiheittain paksuimpaan. Nestemäiset tuotteet imeytyvät ihoon nopeammin ja paksummat hitaammin antaen pitkäkestoista suojaa sekä kosteutusta.
Muista kuitenkin pitää tuotteiden laiton välillä hieman taukoa, että kerkevat imeytyä.



Sama homma vaiheittain:

1. PUHDISTUSÖLJY: poistaa kasvoilta meikin sekä päivän aikana kertyneen lian sekä saasteet

2. PUHDISTUSVAAHTO/-GEELI: poistaa kasvoilta loput epäpuhtaudet

3. KUORINTA: kasvot kuoritaan 1-2 kertaa viikossa (holika holika; smooth egg skin peeling gel)

4. KASVOVESI (TONER): palauttaa ihon PH-tasapainon puhdistuksen jälkeen, sekä kosteuttaa, että auttaa muiden hoitotuotteien imeytymistä ihoon (the face shop; chia seed hydrating toner)

5. HOITONESTE (ESSENCE): Tonerin ja seerumin välimuoto Nimensä mukaan hoitaa- ja kosteuttaa ihoa, sekä auttaa seuraavien tuotteiden imeytymistä. (cosrx advanced snail 96 mucin power essence)


6. SEERUMI TAI AMPOULE: tehohoito, sisältäen paljon aktiiviaineita. Imeytyy ihon syvempiin kerroksiin, tarjoten parasta mahdollista hoitoa iholle (seerumeita löytyy eri tarkoituksiin, erilaisilla ominaisuuksilla mm. ikääntymisen merkkejä vastaan, kirkastamaan) (it's skin: power 10 formula vc effector with c-vitamin derivatives)

7. SHEET MASKI( KANGASNAAMIO): löytyy paljon erilaisilla ominaisuuksilla, mm. kosteuttamiseen, kirkastamiseen. Auttaa hoitavien aineiden imeytymisessä, sekä lukitsee kosteuden iholle. Käytetään vaikka päivittäin, tai harvemmin, mikä kellekkin sopii. (kosé cosmeport; babyish)

8. SILMÄNYMPÄRYSVOIDE: kosteuttamaan silmänympärysten herkkää ihoa (mizon; snail repair eye cream)

9. EMULSIO/VOIDE: kosteuttaa ja auttaa kosteuden pysymistä iholla (secret key; snail repairing emulsion)

10. ILLALLA: YÖNAAMIO:Kosteuttaa ja lukitsee kosteuden ihoon (etude house: moistfull collagen sleeping pack
AAMULLA: aurinkosuoja, suojaamaan ihoa auringon haitoilta. Huomaa, että BB- ja CC-, sekä monet cushion tuotteet sisältävt aurinkosuojan!




Lopuksi pikku vinkkejä korealaisen ihonhoitorutiinin aloittamiseen:

  • Kaikkia vaiheita ja tuotteita ei tarvite/kannata ottaa yhdeltä istumalta käyttöön. Voit lisäillä pikkuhiljaa tuotteita jo olemassa oleviin rutiineihisi. Ei ole värin yhdistellä länsimaista kosmetikkaa Korealaisen kanssa. Hyvä on myös muistaa, ettei kaikki tuotteet välttämättä sovellu omalle ihotyypille, joten malttia!
  • Ei kuitenkaan kannata heti luopua tuotteesta, jos uuden tuotteen aloituksen jälkeen ilmenee iholla oireita, kuten rasvottumista ja finnejä. Iho reagoi uuteen tuotteeseen. Anna tuotteelle muutama viikon ajan mahdollisuus, jos oireet eivät kuitenkaan poistu, on ehkä syytä vaihtaa tuotetta.
  • VERTAILE! Valikoima on aivan JÄR-JET-TÖ-MÄN laaja. Lue arvosteluja, tilaa testereitä, löydä parhaimmat tuottee itsellesi
  • Tuotteet tulee levittää kasvoille taputtelemalla ja kevyesti pyörivin liikkein hieroen! Se tehostaa sekä pintaverenkieroa, että tuotteiden imeytymisetä. Heitä roskiin siis tapasi hieroa rasvat ronskisti kasvoihisi!
  • toneria laittaessasi kokeile sen sijaan, että laitat tuotetta vanulappuun ja pyyhit kasvoihisi kaataa muutama tippa käteen ja taputella kasvoillesi. Jättää taatusti freesin olon, sekä säästää tuotettakin!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos! :)