perjantai 30. kesäkuuta 2017

Matkalla: Uusi-Seelanti

Viikon verran on blogissa ollut hiljaista. Uuden-Seelannin reissumme majapaikassa toimi nettiyhteys erittäin huonosti, sekä koneeseenikin taisi iskeä joku virus...oivoi...

Koneeni on edelleen jumissa, mutta onneksi miehen kone on vireessä.

Viime viikolla torstaina siis lensimme Sydneystä Aucklandiin.

Tuo viikon piipahdus Uudessa-Seelannissa oli mitä ihanin!

Jos hehkutin Australian luonnon olevan kaunis niin vähintään hyvin, ellei paremminkin pärjää Uusi-Seelanti vertailussa!

Vihreää, vehreää, niittyjä, vuoria, laaksoja, metsiä, peltoja, lehmiä, hevosia, alpakoita, lampaita, lampaita, lampaita...

Joka päivä starttasimme vuokra autollamme johonkin päin pohjoista saarta, kiipeämään vuorta, rämpimään metsässä, ihastelemaan hobittikylää, katselemaan vesiputouksia... päivittäin teimme näitä huippuretkiä ja mikä parasta, useasti täysin ilmaiseksi!

Reissumme alkoi hieman kehnosti, kun autovuokraamo, josta vuokrasime menopelimme oli mennyt jo kiinni siinä vaiheessa, kun lennoltamme selvisimme. Ei siis auttanut muu kuin mennä ensimmäiseksi yöksi hotelliin. Perjantaina pääsimme kuitenkin onneksi heti aamusta starttaamaan majapaikkaamme Taurangassa, jonne ajoi lähes 2,5h Aucklandista. Kotiutumisen jälkeen tutustuimme Taurangan keskustaan ja kävimme syömässä ihanassa Korealaisessa kahvilassa.

Lauantaina valloitimme Taurangassa sijaitsevan Mount Maunganuin, jonne piti siis koko matka mennä jalkaisin! Vuorihan on 232 metriä korkea ja näkymät tuolta ovat upeat! Kyllä oli ihan kiipeämisen ja lähellä käyneen sydänkohtauksen arvoinen reissu huipulle!
mount Maunganui, Tauranga

 mount Maunganui, Tauranga

mount Maunganui, Tauranga

 mount Maunganui, Tauranga

mount Maunganui, Tauranga 

Vuorelle kiipeämisen jälkeen alkoikin olla jo nälkä! Rantakadulta vuoren juurella löytyikin sopiva lounasravintola ja syötiin niin hyvin lounasta, että koko loppu päivä menikin sitä sulatellessa asunnolla!


jälkkärit oli niiiiin namia!!!

mount Maunganui, Tauranga

Sunnuntaina ajoimme Rotoruaan päin ja kävimme muutamassa kohteessa. Okere fallseilla upeita luontopolkuja pitkin pääsimme katselemaan koskea ja pieniä vesiputouksia, Redwood forestissa  menimme puihin rakennettuja siltoja pitkin ihastelemaan tuota upeaa metsää! Tuli mieleen ihan Ewokkikylä!
Okere falls
Okere falls
Okere falls
Redwood forest, Rotorua
Redwood forest, Rotorua
Redwood forest, Rotorua
Redwood forest, Rotorua
Redwood forest, Rotorua

Maanantai olikin reissumme "pääpäivä", ainakin mieheni odotti tätä Uuden-Seelannin reissultamme eniten!

Suuntana Matamata ja Hobbiton movie set!
Pääsimme opastetulle kierrokselle Taru sormusten herrasta-, sekä hobitti elokuvien kuvauspaikalle kontuun! Hieno paikka ja mukava kierros, oppaamme oli uskomattoman hauska ja huumorintajuinen nainen! Pääsimme kierroksen lopuksi vielä Green Dragon majataloon maistelemaan olutta, siideriä, sekä inkivääriolutta elokuvien hengen mukaisesti. Tuolla Matamatassa on siis kuvattu kaikki Taru sormusten herrasta ja Hobittien kohtaukset konnussa, poikkeuksena hobitinkolossa tapahtuneet kuvaukset, jotka on kuvattu Studiossa Wellingtonissa.

Hobbiton movie set, Matamata

Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Bag end, Hobbiton movie set, Matamata
Bag end, Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata
Hobbiton movie set, Matamata


Hobittonin ja lounaan jälkeen lähdimme katsomaan vielä Matamatassa sijaistsevaa Wairere fallsia, joka siis on 153m korkea vesiputous. Jotta pääsimme tuonne putoukselle, oli meidän käveltävä jatkuvasti ylös kohoavaa metsäreittiä, joka ajoittain oli jopa hieman vaikeakulkuista kivikkoisen ja ajoittain liukkaan maaston vuoksi. Mutta tuo putous...!!!! Siis wow... varmasti yksi upeimmista näyistä, joita olen nähnyt. Ehdottomasti kannatti melkein tunti tarpoa metsässä tuon vuoksi. Ja tuo metsäreittihän oli jo itsessäänkin aivan ihana!


Wairere falls
Wairere falls
Wairere falls
Wairere falls
Wairere falls
Wairere falls
Wairere falls

Tiistaina emme poistuneet Taurangasta, vaan kävimme majapaikkamme lähistöllä sijaitsevilla McLaren fallseilla. Kesällä tuo paikka olisi aivan ihana retkeilyyn. Tuolta löytyy aktiviteetteja, mm. luontopolkuja ja Frisbee golffia.

 McLaren Falls, Tauranga
  McLaren Falls, Tauranga
  McLaren Falls, Tauranga
 McLaren Falls, Tauranga

Koska kiwi lintuja voi bongata vain Uudessa-Seelannissa oli missiomme keskiviikolle nähdä niitä!
Kohteena Otorohanga, kiwi house and native bird park.

Nämä kiwi linnut osoittautuivatkin yö eläjiksi ja häkit olivat siis pimeässä hyvin hämärästi valaistussa taloissa. Kuvia en siis tuolta reissulta saanut, mutta ihanan matkamuiston kyllä!


Koska kiwireissu ei koko päivää vienyt, lähdimme Waitomo caveseille ja kolmesta opastetusta luolakierroksesta valitsimme luolan, jossa pääsee kiiltomatoja näkemään.

Opastettu kierros kesti 45 min sisältäen kierroksen luolassa sekä lopuksi astuimme veneeseen tuolla luolan sisällä joka kuljetti meidät lopulta ulos. Matkamme veneessä tuolla luolastossa tapahtui täysin ilman valaistusta ja tuolloin pääsimme näkemään luolan katossa tuhannet kiiltävät kiiltomadot!

Valitettavasti tuokin reissu jäi ikuistamatta, koska pimeässä luolassa ei oikein kuvaaminen luonnistu.

Torstaina olikin taas aika pakata kimpsut ja kampsut autoon ja suunnata kohti Aucklandia, josta lentomme kohti Sydneytä lähti illan suussa.

Matkalla Aucklandiin koimme todella ihmeellisen sääilmiön... tai minusta se oli todella ihmeellistä!!!
Ajaessamme ilman ollessa kirkas, eteemme ilmestyi äkkiä sumua. Eteenpäin ajaessamme sää muuttuikin äkkiä erittäin sumuiseksi ja jopa synkäksi. Jonkin aikaa sumussa ajettuamme ilma äkkiä taas selkeni. Ajoimme siis alueella joka oli paksun sumun peitossa, koska sumu ei hälvennyt vaan jäi vain taaksemme. Koskaan en vastaavaa ole kokenut!


 Aucklandiin päästyämme jäi meille hieman aikaa tuolla kaupungilla pyörimiseen ennen auton palauttamista.

 Auckland
Auckland

Kuinka ihana voikaan Uusi-Seelanti olla?

Ihan täysi 10!

♥ ♥ 

Uudesta-Seelannistakin tuli bongattua hauskoja paikannimiä:
Papatoetoe, Papakura, Bombay, Beaver road, Poripori road, Ruahihi road, Echo walley way, Sunny downs drive, Kihikihi, Soldiers road, Long road, Short street, Wordsworth street, Betlehem...


Ainiin...matkalaukutkin pääsivät mukaan Uuteen-Seelantiin vaikka painavin niistä olikin 28kg...hupsista 










































keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Matka Sydneyyn

Sunnuntaina jätettiin hyvästit Melbournelle ja starttasimme matkamme kohti Sydneytä, josta matkamme jatkuu torstaina Uuteen-Seelantiin.

Tällä erää ei kuitenkaan ole tarkotus viipyä Sydneyssä, vaan ainoastaan lennämme sieltä. Uudesta- Seelannista palaamme Sydneyyn ja vietämme siellä muutaman päivän.


Reittisuunnitelma oli tälläinen:

päivä 1. Melbourne- Lakes Entrance
päivä 2. Lakes Entrance- Canberra
päivä 3. Canberra-Goulburn
päivä 4. Goulburn- Blue Mountains
päivä 5. Blue mountains- Sydney airport



Päivä1:

Sunnuntaina starttasimme aamusta Melbournesta ja suuntasimme aivan ihastuttavaa pieneen Walhallan kaivos kylään. Tuo kylä oli niin pikkuinen, ettei siellä ollut kuin pääkatu ja tuokin reilusti alle kilometrin mittainen. Historiaa ja muuta nippelitietoa voi halutessaan lukea esim.täältä, mutta itse näytän vain kuvia tuosta upeasta paikasta.

Ihanaa tuolla solassa sijaitsevassa kylässä oli hiljaisuus! Kaupungissa ollessa ei oikeastaan tajuakkaan ettei KOSKAAN ole hiljaista. Tuolla luonnon helmassa todella oli! Paitsi 5vee pikkupeikko koitti kyllä parhaansa pitää tuon kylän äänessä!



 walhalla star hotel
portaita pitkin pääsi kävelypolulle kylän yläpuolelle. Tuota samaa polkua pitkin pääsi kaivokselle, mutta ohjatut kierrokset olivat tuolta päivältä jo loppuneet, joten kaivosta emme nähneet

tämmöiseltä polulta pääsimme kylää ihailemaan











Harmi, että kuvamateriaali on näin huonoa. Kännykkää parempaa vehjettä, ku en omista.

Valhallasta ajoimme hotellillemme Lakes Entranceen.





Sain tavaraakin vähän karsittua!




Päivä 2:


Lähdimme heti aamusta liikkeelle jotta saisimme hyödynnettyä kaiken päivänvalon (pimeä tulee jo ennen klo 18)

Ajelimme hetken Lakes Entrancea katsellen, koitimme mm. bongata delfiinejä, onnistumatta. Pelikaaneja kuitenkin näimme!





Lakes Entrancesta poistuessamme menikin MOOOOOOOOONTA tuntia pelkästään ajaessa (pienin välistopein) maisemista nauttien. 

Matka ei kuitenkaan ollut pelkästään ihania maisemia vaan mukaan mahtui pätkä (pitkä pätkä!!!!) jonka ristin "kuoleman kilometreiksi"... tuolla pätkällä näkyi ihan liikaa vompattien ja kenguruiden raatoja!!!

 Ei kovinkaan sopivaa herkälle ihmiselle!

Canberraan päästyämme loppupäivä olikin ihana viettää vain hotellissa löhöten (suht puuduttavia nuo pitkät matkat)


Päivä 3:
Starttasimme jälleen aamusta, tarkoituksena viettää päivä Canberrassa ja ajaa illalla Goulburniin.
Ensimmäiseksi suuntasimme Australian war memorialille. WOW! Museo tuolla oli jättimäinen! Oltaisiin voitu viettää tuolla tuntitolkulla tutkiskellen, mutta valitettavasti tuon 5v. matkakaverin kärsivällisyys ei ihan siihen riitä! Napsin kuviakin vaikka kuinka paljon tuolta, mutta laitettakoon tähän vain muutama















Koska Canberrassa olimme, suunnitelmaan kuului toki visiitti parlamenttitalolla.






Suht nopeasti kierrettyämme paikan lähdimme hakemaan tuliaisia kaupungin läheltä sijaitsevalta Mount Majuran viinitilalta. 



Talvehtiva viinitaraha

Matka jatkui Telstra towerille ( telekommunikaatio torni), Black Mountainille. kokonaiskorkeus vuoren juurelta tuonne tornin huipulle oli 870m!, ja täytyy myöntää, että näkymät olivat suhteellisen hyvät! 





Camberra kaupunkina ei kovinkaan ihmeelliseltä vaikuttanut. War memorial oli upea, mutta muuten jäi vähän vaisu fiilis mestasta. 

Camberrasta tunnin vielä ajo seuraaavaan yöpymispaikkaan ja....kiitos eiköhän tämä päivä ollut tässä!

Päivä 4: 

Jätimme Goulburnin taaksemme aamulla ja ajoimme suoraan seuraavaan kohteeseemme Blue Mountainsille. Tsekattuamme majapaikan kävimme parissa näköalapaikassa katselemassa upeita maisemia.




Huhh! aikamoinen ajo Melbournesta tähän pisteeseen. Lukuisia tunteja autossa, käsittämättömän upeita maisemia, sekä ihan liikaa eläinten raatoja tienvarsilla!
Kiva reissu kyllä!
Huomenna vielä viimeiset ajot heti aamutuimaan ja lento Sydneystä Uuteen- Seelantiin!




viimeiset karsinnat matkalaukuistakin on tehty, kaikki tavarat saatu pakattua (VIHDOIN!!!!) laukkuihin. Seuraavaksi jännätään paukkuuko painorajat!


Loppuun vielä muutamia hassuja paikannimiä matkan varrelta:

  • Noojee
  • Moondarra
  • Eden
  • Wombat creek
  • Simpsons creek
  • Fat cow creek
  • Smoky creek
  • Blue nose creek
  • Hopping joe creek
  • Maybe street
  • Cooma
  • Shoemakers creek
  • Shooters hill
  • Good forest
  • Burnwood road
  • Hand street