lauantai 3. kesäkuuta 2017

DIY: paidan uusi elämä

Jo useampia vuosia sitten törmäsin DressMannin näyteikkunassa paitaan, jonka lookkiin ihastuin välittömästi! Pakkohan paita oli mukaan käydä hakemassa.

 Ikäväkseni pienin koko oli M, ja pienenä ihmisenä olihan se aivan liian iso. Jo tuolloin ajattelin, että tuunaan paidasta itselleni sopivan, mutta se projekti vaan jäi toteutumatta.

Käyttämättömäksi paita ei kuitenkaan missään nimessä jäänyt, vaan on edelleen lempi olo paitani! Paljosta käytöstä johtuen jo siis hieman kulahtanut, väri vähän haalistunut ja jotain lähtemätöntä tahraakin löytyy. Mietinkin siis, että ehkä voisin tästä jo hyvillä mielin luopua???
???

NO WAY!!!

Ehkä nyt on siis oiva hetki antaa paidalle vähän uutta ilmettä?

En ole mikään käsityö ihminen, eikä mulla ole täällä edes mitään välineitä, joten projetin tulee siis olla erittäin simppeli.

Sakset, mittanauha ja lyijykynä tanassa lähdin taistoon...

Ensimmäiseksi leikkasin hihat irti, en kuitenkaan oikein tykännyt, koska nyt paidan malli toi mieleen miesrokkarin hihattoman paidan (mielessä Michael Monroe), en ihan niin rokkia halua.

 Lisäksi mallissa nyt korostuu se, että olkapäiden kohdalta paita on aivan liian iso minulle :D
Halusin muutenkin vähän isompaa aukkoa kädenteihin ja mallailtuani päälle, päätin leikata olkapäistä muutaman sentin pois, sekä suurentaa kädenteitä.



Mittanauhan ja lyijykynän avulla merkkasin olkapäistä lähtevät palat. Sen jälkeen sovitin paitaa ja katsoin samalla kuinka isot aukot käsille haluan. tämän jälkeen taitoin paidan tuosta kohdasta ja merkitsin kynällä. Lopuksi leikkasin ylimääräisen pois.



Lopulta en osannut päättää, haluanko paidasta edestä vai sivulta solmittavan, joten jätin helman leikkelemättä.
Pituus paidassa miellyttää ja helmasta on sen verran lörppä, että saa solmittua kiinni ilman leikkaustakin.

Simppeliä ja nopeaa, mutta tuntuu kuin paitani olisi saanut uuden elämän ja toisen mahdollisuuden.



Kesäfestarit täältä tullaan!
Noo...ehkä kalsarit voi sitten shortseihin vaihtaa ;)

Peace, love and rock'n roll <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos! :)